Sabbath Hela Veckan – Vild Vacker Vemodig

Sabbath Hela Veckan, är ett av Skandinaviens mesta klezmerband med mer än 25 års turnerande i Europa. Sabbath har gjort tre cd album och över 1600 konserter.
Traditionell klezmermusik i egna arrangemang och nyskrivna låtar inspirerade av klezmermusikens blandning av glädje och sorg, fart och inlevelse.
En konsert med Sabbath Hela Veckan är ”vild, vacker och vemodig”.

https://sabbathhelaveckan.se/

Recension från tidskriften Lira –
Sabbath Hela Veckans jubileumskonsert 30 år!

Sabbaths medlemmar är förstås lysande skickliga instrumentalister, och kontrasterar varandra på spännande sätt. Peter Bothéns klarinettspel har en klar ton och är fyllt med virtuosa drillar, och han spelar ofta solon och långa inledningar, medan Nils Personnes saxofoner och särskilt Andreas Hedwalls trombon är betydligt jazzigare, i synnerhet när den sistnämnda använder sordin och growlar loss genom mässingsluren. Det ligger förstås i många låtars natur att det är ösigt, men ett av första setets höjdpunkter är när Jimmy Friedman lägger ifrån sig fiolen och med varm, känslig röst sjunger Oyfn pripetshik tillsammans med kontrabasisten Lauri Antila. I de flesta nummer pumpar denne fram stadiga halvnotskomp, men här visar han även en lyrisk sida med ljuvligt melodispel!

Datum

fre 15 sep kl. 19:00-20:00

Plats

Moriskan
Norra Parkgatan 2
214 22, Stockholm
Stockholm