Sven Fredrik & Slim Vic på Bryggeriet – Härnösand

SVEN FREDRIK & SLIM VIC PÅ BRYGGERIET!
============================
TORSDAG 22 FEBRUARI PÅ BRYGGERIET, SOLUMSVÄGEN 2, HÄRNÖSAND.
ETT ARRANGEMANG AV FÖRENINGEN NYMUS

Trummor och vinylspelare i en avant-gardistisk kombination.

Trummis Sven Fredrik och turntableist Slim Vic kombinerar sina tekniker och bjuder på ljudvärldar som blandar kraut, ambient och glitchig jazz. Raka rytmer och elektronik möter snabba händer på 10 st vinylspelare.
Livespelningen bjuder på låtar från deras egna kataloger som framförs tillsammans.
SVEN FREDRIK: Slagverkaren Sven Fredrik solodebuterade i Oktober 2021 med fantasifull instrumentalmusik i gränslandet mellan electronica och psychavant garde. Med trummor som huvudinstrument tas inspiration från lokalscenens blomstrande electronicasfär, naturen och rymden. Det målas upp ljudvärldar med stora penslar och små detaljer. Sven Fredrik har sedan millennieskiftet varit aktiv i Indierocksammanhang och turnerat flitigt i både Europa och Nordamerika.
Det självbetitlade debutalbumet släpptes digitalt och på kassett genom Lamour Records. På Local Heroes galan i Mars 2022 fick Sven Fredrik pris i kategorin ”Årets solo”med motiveringen: ”En av årets mer unika lyssningsupplevelser från Gästrikland”
https://svenfredrik.com/
SLIM VIC: Ljud- och musikmagikern Viktor ”Slim Vic” Zeidner är en outtröttlig kameleont i den svenska elektroniska musikscenen. Med bakgrund som en tekniskt skicklig DJ inom housegenren blandar han gärna in influenser från världens alla hörn. Han har tonsatt jordens undergång, skrivit musik för teater och dans och ljudsatt hockeyarenor.
2014 kom debutalbumet Brain Mash som för många förvånande nog var en resa inom ljudkonst och dark ambient. En genre han fortsatt släppa musik inom jämsides mer dansanta låtar och framför allt remixer.
Med sina blixtsnabba fingrar på skivspelarna använder Viktor oftast DJ-tekniken för att skapa ljudbilder och kollagevärldar som i t.ex konceptet ’Glitch Scratch’ där han med hjälp av 10 vinylspelare likt en polyfonisk synth bygger upp ljudvärldar och musik.
Det har turnerats flitigt på Europas improvisationsscener i olika konstellationer men också större turné i Asien som förband till bandet The Deer Tracks. I sin hemstad Gävle har han setts på scen i samarbeten med t.ex Lill-Babs, riksspelman Görgen Antonsson, flertalet dans- och teaterföreställningar och som avslutningsakt vid den årliga invigningen av Gävle Bocken inför 18 000 i publiken. Viktor var också under 5 år match-DJ och ljuddesigner i Gavlerinken för Brynäs IF där hans sätt att använda ljudeffekter och musikdesign var mycket nyskapande.
https://www.slimvic.net/
Inträde 100kr! Medlemmar i Nymus gratis! Medlemskap kan tecknas på plats!
Varmt välkomna!
Bryggeriet öppnar köket och baren kl. 18.00, musiken startar 19:30
Från Bryggeriets kök finns alltid
– Toast a’ 85 kronor
– Kvällens varmrätt a’ 135 kronor
– Veganska alternativ finns.
I baren finns ett stort utbud av öl, vin och alkoholfria drycker.
Fråga om ingredienser och allergier.
Bryggeriet kök och bar ägs och drivs av Hernö Hantverksöl.
Hitta till Bryggeriet
Till Bryggeriet, Solumsvägen 2, tar du dig till fots från Härnösands centrum på ca 15 min.
Kör du bil finns det parkering på gården och längs gatan.
Med buss 502 tar du dig till hållplats Gustavsbergsvägen, precis utanför Bryggeriet.
Med Taxi Härnösand 0611-10 000 åker du rabatterad Nymus-taxi eller Seniortaxi.

Datum

tor 22 feb kl. 19:30-21:00

Plats

Bryggeriet
Solumsvägen 2
871 65, Härnösand
Västernorrland
070-7192926

Arrangör